Viacero domén na jeden hosting

Vyřešeno357 zhlédnutíWebhostingdoména subdoména
0

Dobrý deň

Prosím, je možné nastaviť, aby napríklad BBB.cz zobrazovala obsah, ktorý normálne zobrazuje BBB.AAA.cz?
Teda aby návštevník počas celého prehliadania webu v adresnom riadku videl BBB.cz/***
A ak áno, tak ako?

Za odpoveď ďakujem

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 19. 6. 2023
0
91.89K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

takové nastavení by mělo být v rozsahu možností, které nastavíte v souboru .htaccess. Obsah tohoto souboru ale řešíme v omezeném rozsahu podle tohoto návodu, pokud chcete vlastní skript, zkuste začít u tohoto návodu, případně zkusit najít řešení na internetu. Také je možné, že podobný problém řešil jiný uživatel, který Vám zde ve vlákně poradí.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 19. 6. 2023
0

Skúšal som ChatGPT a odpovedal mi toto


ChatGPT
Áno, je možné nastaviť viacero domén na jeden hosting a presmerovať návštevníkov z jednej domény na inú. Ak chcete, aby doména BBB.cz zobrazovala obsah, ktorý normálne zobrazuje BBB.AAA.cz, môžete použiť techniku nazývanú „doménové presmerovanie“ (domain forwarding) alebo „proxy presmerovanie“.

Presmerovanie domény je bežnou technikou, ktorá umožňuje návštevníkom vidieť inú doménu v adresnom riadku prehliadača, zatiaľ čo sa načítava obsah z inej domény.

Existuje viacero spôsobov, ako to dosiahnuť. Tu je niekoľko možností:

Presmerovanie pomocou DNS záznamov: Môžete upraviť DNS záznamy domény BBB.cz tak, aby presmerovali na IP adresu servera hostujúceho doménu BBB.AAA.cz. To môže vyžadovať prístup k riadeniu DNS záznamov pre doménu BBB.cz. Je potrebné vytvoriť A alebo CNAME záznam, ktorý presmeruje návštevníkov z BBB.cz na BBB.AAA.cz.

Presmerovanie pomocou .htaccess súboru: Ak váš hosting podporuje .htaccess súbory, môžete vytvoriť presmerovanie v .htaccess súbore. Tu je príklad, ako by mohol vyzerať obsah .htaccess súboru:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^BBB\.cz$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://BBB.AAA.cz/$1 [L,R=301]

Tento .htaccess súbor bude presmerovať všetky požiadavky prichádzajúce na doménu BBB.cz na BBB.AAA.cz. Uistite sa, že váš hosting povoluje používanie .htaccess súborov a že je umiestnený v koreňovom adresári domény BBB.cz.

Proxy presmerovanie: Môžete použiť služby proxy serverov, ktoré umožňujú presmerovanie domén. Existuje niekoľko online služieb, ktoré vám umožňujú nastaviť proxy presmerovanie pre doménu. Po nastavení sa požiadavky na doménu BBB.cz budú presmerovať na BBB.AAA.cz a návštevníci uvidia doménu BBB.cz v adresnom riadku prehliadača.

Je dôležité si uvedomiť, že presmerovanie môže mať vplyv na SEO (optimalizáciu pre vyhľadávače) a výkonnosť webu. Preto je vhodné sa oboznámiť s odporúčaniami a najlepšími postup

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 2. 6. 2023
0
91.89K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Problém s tímto řešením je, že se bude zobrazovat vždy BBB.AAA.cz. Což je z hlediska SEO, které ChatGPT zmiňuje, lepší řešení, než mít jeden obsah na dvou stránkách.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Odpověděl na otázku 2. 6. 2023