Vyhledávač nenalezne web

Vyřešeno960 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, můžete mi poradit…_ Při zadani domény ubytovaninadsklipkem.cz mi vyhledávače nenajdou moji stránku ani dle klíčových slov. SEO mám udělané a ve WordPressu v nastavení-Zobrazování mám spuštěnou i dostupnost pro vyhledávače a přesto se mi doména, stránka na vyhledávači nezobrazí a nevyhledá…

Mohu poprosit o radu, kde co se mohlo stát a jak opravit?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 15. 6. 2022
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

co se týče https, je potřebovat postupovat dle https://kb.wedos.com/cs/webhosting/https-u-webhostingu/

(tedy nejdříve nastavit https ze strany hostingu a poté až na webu. (jinak si tím můžete odstavit web).

Web se Vám nyní načítá jak pod https, tak i http.

https://ubytovaninadsklipkem.cz/

http://ubytovaninadsklipkem.cz/

Je potřeba tedy ještě potřeba tedy provést ještě druhou část a to změnit https na webu,

Co se týče vyhledávače googlu, tam se mi doména ubytovaninadsklipkem.cz v pořádku ukazuje.

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 15. 6. 2022
0

Dobrý den, důvodů může být vícero, v každém případě je SEO (nejen co se týče WordPressu) poměrně komplexní téma a někdy není potřeba více než jen vytrvat. Nejprve se zaměřte na následující faktory:

  1. Nastavení -> Zobrazování –> Dostupnost pro vyhledávače – ze je potřeba mít aktivní dostupnost pro vyhledávače, což by mělo být ve Vašem případě v pořádku
  2. Dalším důležitým faktorem je stáří webu – je web v provozu delší dobu, anebo jste ho založil teprve nedávno? Pokud byl založen teprve v poslední době, je potřeba nechat vyhledávačům čas na jeho zaindexování. Je potřeba myslet na to, že někdy zaindexování může trvat i několik měsíců. Je běžné, že se stránky zpočátku nezobrazují.
  3. Dále doporučuji si zkontrolovat kvalitu (nejen) SEO faktorů na stránkách skrze rozšíření Google Lighthouse pro Chrome, případně si zkontrolovat výkonnost webu a další faktory relevantní pro Google nástrojem PageSpeed Insights.
  4. Koukal jsem například, že na Vašem webu nemáte aktivní SSL certifikát (nebo ho nemáte ve WordPressu „vynucený“ pluginem Really Simple SSL), což je dnes zásadní ukazatel věrohodnosti webu pro Google. Je možné, že Vás Google za toto částečně penalizuje – jak se SSL aktivuje na Wedosu pro konkrétní , se můžete podívat na WordPress tutoriál (poslední kapitola).
  5. Je potřeba také dbát na obsahovou kvalitu webu – dnes je Google poměrně vybíravý a pokud usoudí, že stránky nemají dostatečnou informační hodnotu, může se „rozhodnout“, že vás nebude ukazovat. Doporučuji si na Vašem webu doplnit blog a napsat tam nějaké kvalitní články, které budou, pokud možno reagovat na vyhledávaná klíčová slova (k tomu Vám mohou pomoci různé nástroje)
  6. Případně mrkněte na tento článek s tipy, jak přistupovat k SEO na WordPressu.

Věřím, že Vám tyto tipy pomohou a že se Váš web bude brzy zobrazovat.

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 28. 4. 2022
0

Dobrý den,
moc děkuji za informace.
Vrtala mi stále v hlavě jedna věc. teď, když jste zmínil bod 4. o SSL, tak je to právě to jak jsem udělal z http:// na https:// …
 
Podrobnější vysvětlení :
Na wedosu mám aktivní HTTPS s certifikátem Let´s Encrypt. Z HTTP na HTTPS jsem to udělal následně…
V administraci ubytovaninadsklipkem.cz/wp-admin/ jsem místo návodu co jste zaslal o SSL, tak jsem dal nastavení-obecné- a takto jen přepsal na https:// z http:// . A to jsem nevěděl zda to bylo správně.Toto je asi také chyba,ne?

Toto skopírováno z administrace wordpressu v nastavení-obecné:

Instalace WordPressu (URL)

Úvodní stránka webu (URL)

s po

Ono nejde ve vyhledávači najít odkaz když zadám jen ubytovaninadsklipkem.cz. toto se mi snad ještě nestalo ,tak nevím zda byla chyba v
tem přepsání na https v nastavení?
Děkuji

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 28. 4. 2022