Zlepšení doby do načtení prvního bytu (TTFB)

Vyřešeno998 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

od začátku spuštění stránek https://www.syners.sk/ se potýkám s velmi pomalým načtením webu. Nastavil jsem různé pluginy pro optimalizaci rychlosti, ale web se načítá několik sekund, než se vůbec začne vykreslovat.

Podle různých testovacích nástrojů je pomalé načítání především v části doba do načtení prvního bajtu (TTFB), viz. obrázek. Velmi podobně vychází i v nástroji https://webpagetest.wedos.com/. Např. Time to First Byte: 4256 ms

Můžete mi poradit jak tento čas optimalizovat? Popř. kde bych mohl udělat nějaké nastavení?

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 16. 3. 2021
0

Zdravím,

titulní stránka jde opravdu pomalu, ale podstránky jdou špatně. To vypadá, že se tam něco špatně cachuje. Jaký používáte cachovací plugin? Možná by stálo za to vyměnit za WP Fastest Cache. Pokud na webu je jen statický obsah, tak nic lepšího v tomto případě asi není.

Všiml jsem si problém s přesměrováním. Trvá moc dlouho. Asi jde přes WordPress. Správně by mělo přesměrování jít vždy přes .htaccess. Pak trvá max desítky ms.

Co se týká té titulní stránky, pokud by nezabrala změna pluginu na cachování, tak chce zjistit co to brzdí. Dobrý je na to Query Monitor, který dokáže odhalit problém s databází anebo pluginy, které se snaží spojit s třetí stranou (návod).

Role: Zákazník+ Web: https://404m.com Vizitka: Neprogramuj dnes, co nemůžeš debugovat zítra.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 16. 3. 2021