Digitální podpis webmail

Vyřešeno2.01K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

prosím o návod jak vložit digitální podpis do webmail wedos.

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
PK265670 Vybral nejlepší odpověď 21. 4. 2020
0

Dotaz asi směřoval na digitální podpis ve smyslu zaručeného elektronického podpisu uznávaného i úřady (https://www.elektronicky-podpis.info/pojmy/digitalni-podpis.dot).

Odpověď technické podpory pak směřuje na vkládání prostého elektronického podpisu (https://www.elektronicky-podpis.info/pojmy/elektronicky-podpis-prosty.dot), který by dle zákona měl být uznávan v soukromé komunikaci, ale v praxi nikdo patičku e-mailu za podpis nebere a úřady takovou patičku uznávat nesmí.

Je trochu filozofickou otázkou, jestli by vůbec bylo v souladu s certifikační politikou (ke které se při nákupu kvalifikovaného certifikátu zavazujete), aby webmail Wedosu umožňoval digitální podepisování v prvním smyslu, protože by to znamenalo nahrávat privátní klíče uživatelů na servery Wedosu a Wedos by je pak jednak měl ve své dispozici vč. hesel a jednak by se musel starat o jejich bezpečnost. Ani webmail Seznamu, ani Gmail toto neumožňují.

Věc se řeší tak, že si přes IMAP propojíte svůj Wedos-ový účet e-mailu do Outlooku nebo Thunderbirdu a e-maily, které chcete digitálně podepsat, posíláte z Outlooku nebo Thunderbirdu.
Nastavení Outlooku je popsáno zde: http://www.postsignum.cz/files/navody/outlook_2010/index.html
Nastavení Thunderbirdu je popsáno zde: http://www.postsignum.cz/files/navody/thunderbird/index.html

S pozdravem. David Navara

Role: Zákazník
PK265670 Vybral nejlepší odpověď 21. 4. 2020
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

návod na podpis v webmailu je zde

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Odpověděl na otázku 15. 4. 2020
0

Dobrý den,

děkuji za odpovědi, odpověď č. 2 je správná, dotazoval jsem se na digitální certifikační podpis, takže to bohužel není možné.

Díky moc

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 21. 4. 2020