Error 522 – nefunguje web

Vyřešeno5.20K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den,

nefunguje mi web – tomasrygl.cz co můžu dělat?

Zdraví

TR

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 20. 12. 2019
0
514 Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,
problémy s cloudflare se nám občas objeví. Vzhledem k tomu, že (ne vždy) máme k dispozici zdrojovou IP, tak musíme rozsahy této firmy whitelistovat a potom všechny problémy a útoky prochází na servery. Poslední měsíce je většina přetížených webů spojena právě s tím, že používají cloudflare.

Základní verze služby cloudflare, kterou má většina lidí, je prakticky bez aplikační ochrany. Zákazníkům potom na jejich weby procházejí prakticky všechny běžné útoky na aplikace a dochází k přetěžování, protože tyto útoky směřují na necachované stránky.

Zrovna včera jsme to řešili, že asi budeme muset napsat článek.

Ta chyba 522 je z důvodu, že nějakou IP cloudflare někde blokujeme. Zřejmě z nějakého důvodu, že k nám přes ní směřoval velmi problematický provoz (rozumějte útok). O jakou IP jde je potřeba analyzovat v tomto konkrétním případě. Ale to zjistíme jen v situaci, kdy budeme mít zrovna nějaký web, který tuto chybu má.
Pokud by se to opakovalo, tak zkuste napsat zrovna v tom okamžiku a budeme pátrat kde a co blokujeme.

Jistým řešením je vypnout cloudflare nebo si tam pořídit placenou verzi. Další možností je WEDOS anycast… Služba, kterou připravujeme a bude mít v základu i ochranu aplikací.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 20. 12. 2019
Prohlížíte 1 ze 4 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.