Nastavení domény při přechodu od konkurence

Vyřešeno1.71K zhlédnutíWebhostingpřevod domény převod webhostingu
0

Dobrý den, přešel jsem s webhostingem od konkurence (zkratka WHK) k Vám. Název webhostingu u vás (zkratka WH) je mindware-agency.com (zkratka MA). Zároveň mám u konkurence ještě další WHK na doméně entio.cz (zkratka EN). Na všem mi běží wordpress prezentace (zkratka WP). Přesunul jsem FTP data z EN na WH MA, přepsal wp-config.php, na MA jsem vytvořil novou databázi s názvem MULTI a do ní naimportoval .sql z EN (linky jsou zachované na entio.cz). Taky jsem v Nástrojích opravil práva souborů, takže by vše co se týče dat mělo být OK.

Jedna věc mi není jasná. Když mám na původním WHK pořád ještě doménu MA svázanou s WHK, kdy bude fungovat na WH?
Já totiž nechci ani přesměrovat A záznam MA, který je pořád ještě v adminu u konkurence nastavený na WHK.
Já potřebuji přesměrovat A záznam EN na WH (i když má u Vás název MA).

Řekl bych, že když přesměruji A záznam EN na WH, tak by se měl obsah WP zobrazit. To ještě musím zkusit a uvidíme.
Jen mi neleze do hlavy jak můžu mít jakoby jednu doménu MA aktuálně paralelně navázanou na dva hostingy. Jeden u WHK a jeden WH.
„A“ záznam MA je určitě nasměrovaný na WHK ale zároveň se WH taky jmenuje MA (i když na WH MA nasměrovaná není)

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
EF307944 Vybral nejlepší odpověď 1. 5. 2021
0

Ahaaa, už tomu rozumím v čem byla mezi námi nejasnost. Takže odpovědi teď budu psát přímo pod Vaše otázky.

Nejprve bych chtěl ale moooooc poděkovat, za Vaše kvalitní a profi vysvětlení.

Doména entio.cz je ta doména, která má být použita s hostingem (webovým prostorem) mindware-agency.com?
= ne tak úplně. entio.cz má být pouze směrováno na část obsahu (konkrétně 1 multisite wordpress) na mindware-agenncy.com

Z Vašeho posledního příspěvku vyplývá, že z hostingem chcete používat právě entio.cz, nikoliv mindware-agency.com.
= ne. Chci i nadále používat mindware-agenncy.com. Mě právě zajímá situace jak ta navázanost mindware-agenncy.com na webhosting prakticky funguje.

Pokud jsem vše z Vašich připomínek správně pochopil (a přidal k tomu své předchozí znalosti a zkušenosti), tak je to ve zkratce následovně:
(píšu to vlastními slovy, tak prosím mírně přimhouřit oko – nepřesnou terminologii a nejasnosti/nepřesnosti mi samozřejmě připomínkujte, případně něco dovysvětlete/doplňte – doménu k hostingu nazývám jako interní a ostatní externí)

  1. není podmínkou, aby měl hosting navázanou doménu. Může klidně běžet i na nečem jako w1234 a mít svou IP adresu
  2. přesměrování domény na různé obsahy v rámci FTP můžu dělat přes .htaccess jak pro adresáře – v prohlížeči pak vidím něco jako entio.cz/adresář/adresář tak pro subdomény – v prohlížeči pak vidím něco jako subdoména.entio.cz
  3. pokud vymažu A záznam na doméně svázané z hostingem, ukáže se po jejím napsaní do browseru error. To ale nebrání tomu, že na FTP adresářový obsah hostingu můžou být přes .htaccess různě směrované různé domény a zobrazovat ho.
  4. můžu udělat i to, že externí doménu přesměruju na určitý FTP adresářový obsah v administraci dané domény a ani nemusím použít .htaccess (tohle nevím jestli je možné taky u vás – u web4u to možné je, protože domény mají tzv. minitarif vizitka, kde se to nastavuje – prosím o info jak je tomu u vás).
    Problém bude jen to, že pak se mi v browseru nebude zobrazovat adresářová cesta externí domény, ale interní. T.j. když přesměruji entio.cz na webhosting /www/wordpress/xy – tak to bude probíhat následovně. Napíšu do browseru entio.cz, a pak se v příkazovém řádku browseru objeví mindware-agenncy.com/wordpress/xy a k tomu náležící obsah.
  5. Z toho mi vyplývá, že nejprve upravím A záznam entio.cz a nasměruji ho na IP hostingu. Pak pokud chci aby se mi v příkazovém řádku zobrazila správná cesta se správnou doménu t.j. entio.cz/wordpress/xy není jiná cesta (nebo je?) jen to nastavit na hostingu v .htaccess. Pak ještě musím odstranit, aby se mi paralelně nezobrazoval obsah i na mindware-agenncy.com. To můžu tak, že prostě natvrdo vymažu A záznam mindware-agenncy.com a budu tam mít error což mi až tak nevadí, nebo ještě elegantněji, nějak (asi v .htaccess) nastavím, aby si mindware-agenncy.com brala třeba index.html ne z /www ale z adresáře nad ním (nebo z jakéhokoii jiného adresáře). A pak budu mít na interní mindware-agenncy.com např. hlášku „under construction“ a externí entio.cz bude šlapat s wordpressem jako hodinky
  6. A z toho všeho mi vyplývá, že se budu muset pořádně naučit a podívat se jak se dělají pravidla v .htacces 🙂 Můžete mi prosím zaslat nějaký dobrý tip na helpful link?

Is it all correct? Is there any mistake?

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 1. 5. 2021
Prohlížíte 1 ze 7 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.