Použití více DNS serverů (Wedos + Endora) zvlášť pro doménu a subdoménu + DDNS

Vyřešeno1.50K zhlédnutíDNSDDNS DNS
0

Dobrý den,

doménu (řekněme domena.cz) mám registrovanou u Wedosu, hosting domény u Endory. DNS záznamy u Wedosu v předchozí konfiguraci správně odkazovaly na name servery Endory.

Doma jsem si postavil NAS, který má být dostupný z internetu, a snažím se nyní o následující:

  1. Chci přistupovat do NASu ze subdomény ve tvaru subdomena.domena.cz. Rozhodl jsem se použít DDNS NASu k aktualizování A záznamu ve Wedosu. Postupoval jsem dle návodu. (Kromě jiného jsem do DNS seznamu přidal i další DNS server – tentokrát od Wedosu, jak jsem pochopil, bez něj by to nefungovalo.) Python script mi ale hlasí následující chybu: „Response from Wedos was unsupported TLD“. Autentizace proběhne v pořádku (username + WAPI heslo), subdoménu mám v A záznamech, její IP se ale nezmění.

2. Po přidání Wedos DNS serveru (pokud správně chápu, tak je potřeba pro DDNS) mám tedy v DNS záznamech tři servery – 1x Wedos, 2x Endora. V tu chvíli ale nefunguje překlad domena.cz na správnou IP adresu a mně se místo mé stránky na Endoře zobrazí potvrzení o registraci domény u Wedosu. Jak tedy zajistit, aby se používaly name servery Endory? (Zkoušel jsem využít NS záznamy, ale ty jsou jen pro subdomény.)

Děkuji

Matěj

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 14. 2. 2021
0

Děkuji za rady, překlad adres se mi podařilo zprovoznit, jak jsem potřeboval.

Stále mi ale nefunguje DDNS pro subdoménu (subdomena.domena.cz, uvedena jako A záznam). Chybová hláška „Response from Wedos was unsupported TLD“. Vyzkoušel jsem DDNS Python skript na samotné doméně (domena.cz) a to fungovalo bez problému.

Je to tedy způsobeno omezením změny záznamu pro subdomény? V dokumentaci se mi nic takového dohledat nepodařilo.

Role: Zákazník
MT275585 publikoval nový komentář 13. 10. 2022
Prohlížíte 1 ze 3 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.