převod domény

Vyřešeno227 zhlédnutíDomény
0

Dobrý den, včera jsem převedl doménu tjneratovice.cz z blueboardu na wedos. Nyní řeším potřebu ověření txt záznámů na doméně z důvodu konfigurace office365 + online exchange serverem. Na doméně tjneratovice.cz jsem ponechal staré DNS servery, aby fungoval web, který stále běží na webhostingu u bluebordu. Než připravím nový web na wedosu, potřebuji rozchodit maily, což se mi nyní nedaří, jelikož nejde ověřit administrace domény. Můžete mi poradit? Děkuji předem

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 27. 7. 2023
0
92.89K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

pokud doména používá DNS servery BlueBoard, musíte potřebné záznamy zadat tam. Jakmile se ujistíte, že fungují, zadejte stejné záznamy na našich DNS serverech (pokud zadáte adresy služeb BlueBoard, poběží i s našimi DNS servery – o směrování služby rozhodují pouze záznamy, ne společnost, jejíž DNS servery používáte) a podle tohoto návodu změňte DNS servery.

Jakmile budete mít připravený nový web u nás, můžete na něj doménu (s našimi DNS servery) snadno nasměrovat, ale pozor, nasměrování přepisuje i záznamy typu MX (maily), takže se po nasměrování ujistěte, že A a AAAA záznamy míří na web a MX pouze na mailservery Office.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 27. 7. 2023
0

Bohužel k administraci domény (k účtu u bluebord) nemám přístup, proto jsme doménu převedli k vám a chceme vše provozovat pod naším účtem ve wedos prostředí. Doména je nyní u Vás v administraci, nastaveny jsou stále dns servery od bleubordu. Potřebuji, aby doména ukazovala stále na web prezentaci u bluebord.
Chci se zeptat, jestli by nestačilo přidat dns server wedosu kvůli ověření (které vyžaduje prostředí office365) administrace domény a zároveň ponechat i dns servery bluebordu kvůli starému webu?

Role: Zákazník
VŠ337642 Změnil status na publikováno 12. 7. 2023
0
3.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

to bohužel není možné. Pokud nemáte možnost upravit DNS záznamy u současného poskytovatele DNS serverů, doporučuji Vám jak již bylo zmiňováno nastavit nejdříve stejné DNS záznamy u nás i s ověřovacím záznamem pro office365 a poté změnit DNS servery na naše. V tomto případě je akorát nevýhoda ta, že změna DNS serverů obvykle trvá 6 hodin a ověřovací záznam Vám dříve fungovat nebude.

Role: Podpora
VŠ337642 Odpověděl na otázku 12. 7. 2023