Sloučení domén

Vyřešeno812 zhlédnutíDoménysloučenídomén stejnýobsah
0

Dobrý den, mám u vás 2 domény (www.czechburlesque.cz a lindebursleque.cz). Potřebovala bych sloučit jejich obsah, tzn. to co už je na www.czechburlesque.cz aby se objevilo i na druhé doméně; lze nějak sloučit obsah webů? Děkuji, moc se v tom nevyznám a vytvářím si web svépomocí.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 19. 10. 2021
0

Dobrý den,

osobně bych spíše doporučoval přesměrovat jednu doménu na druhou – vyhledávače pak zpravidla umisťují web na vyšší pozice ve výsledcích vyhledávání.

Pokud i tak trváte na zobrazení totožného obsahu na dvou doménách, lze to jednoduše vyřešit přes aliasy – obsah obou webů by tak měl být vždy totožný. Základem je mít jeden společný webhosting pro obě domény – tj. nemít dva hostingy.

Předpokládám, že budete chtít využít obsah, který je teď na doméně czechburlesque.cz, takže jsem návod psal pro tuto doménu.

V tuto chvíli budete mít pravděpodobně jeden hosting s názvem czechburlesque.cz. K tomu bude potřeba přidat nový alias lindebursleque.cz (v odkazu je uveden návod na přidání nového aliasu – zajímá Vás jen ten text před obrázky). – potrvá cca 30 minut, než se změny projeví (dokud se neprojeví, nebude fungovat následující krok)

V dalším kroku bude potřeba nastavit DNS záznamy na webhosting. Opět postupujte dle návodu v odkazu. Jen upozorním, že tímto dojde i k přepsání MX záznamů -tj. pokud na doméně lindebursleque.cz používáte nějaké e-maily (přesměrování nebo nějaký webhosting, emailhosting), dojde k jejich znefunkčnění, resp. veškeré emaily začnou chodit do schránky na druhou doménu (platí pravidlo, že se schránka musí jmenovat stejně – info@lindebursleque.cz se pošle do info@czechburlesque.cz). Pokud se chcete tomuto nastavení e-mailů vyhnout, bude třeba provést manuální nastavení DNS záznamů (odkaz je také v článku, ale pokud si nejste jistá, klidně napište sem do diskuse a vše vysvětlíme podrobněji).

Opět nějakou chvíli potrvá, než se změny celosvětově projeví (maximální doba bývá 48 hodin, ale osobně mi to nikdy netrvalo déle než 30 minut).

Jakmile máte nastaven alias a nasměrované DNS na webhosting, zbývá poslední krok.

Přihlaste se do FTP. Na této stránce v bodu „4. Jak nahraji svá data na webhosting?“ najdete návody pro nejpoužívanější FTP programy. Případně můžete využít webftp, kde nepotřebujete nic instalovat. Přístupové údaje naleznete v informacích o zřízení webhostingu ve Vašem e-mailu.

Pokud si nejste jistá, co děláte, pro jistotu si web zazálohujte.

Rozklikněte adresář www. Pokud v tomto adresáři máte soubory s Vaším webem, nic dělat nemusíte a web by měl automaticky fungovat na obou doménách.

Pokud zde máte pouze adresáře domains a subdom (+ několik dalších souborů které s Vaším webem nesouvisejí), rozklikněte adresář domains. V adresáři domains budete mít adresář czechburlesque.cz . Tento adresář rozklikněte a veškerý jeho obsah přesuňte do adresáře /www . Jakmile toto budete mít, jděte do adresáře domains a smažte adresář czechburlesque.cz (před smazáním se ujistěte, že je prázdný). Weby by pak měly fungovat.

Pokud by se objevil nějaký problém nebo byste něco nepochopila, neváhejte se zeptat v tomto vláknu 🙂 .

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 19. 10. 2021
Prohlížíte 1 ze 3 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.