Velmi pomalý web běžící na sdíleném serveru s WP

Vyřešeno1.56K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

mám problém se svým webem https://apartman-palava.cz, který je nepřiměřeně pomalý, tedy respektive je zde problém s Time to First Byte, který se pohybuje od 3,5 sekundy do 6 sekund.

Dle všech speed testů je největší problém server response, tedy první request na https://palava-apartman.cz. Řekl bych, že obrázky nemám nikterak neoptimalizované (prováděl jsem i komprese), zkoušel jsem disablnout pluginy. Využíval jsem předtím W3cachce plugin, který jsem podezíral, že by mohl být strůjcem, protože v .htacces byly nějaké nezabezpečené http configy vzpjaté s tímto pluginem, ale vymazáním pluginu (i s contentem .htaccess) jsem si nikterak nepomohl. Tím chci říct, že cachování bylo na webu nastaveno, minifikace taky, ale aktuálně po vymazání pluginu w3cachce zde není žádný rozdíl v Time to First Byte.

Dá se říct, že různé podobné tipy na zrychlení webovek jsem projížděl již před přesměrováním na https, takže zde bych úplně problém neviděl.

Další věcí, která mě napadla a dávám jí největší váhu, by mohl být problém s https přesměrováním, které jsem prováděl pár dní zpátky a nějak se domnívám, že pokud není problém vyloženě na serveru (nevím, třeba byly nějaké DoS utoky, vím, že v minulosti jsem měl web podobně zpomalený skrze nějaký podobný problém), tak se web výrazně zpomalil právě po přesměrování. Mám využitý Let’s encrypt automaticky vygenerovaný přes Wedos, přesměrováno také přes .htaccess (samozřejmě i v nastavení WP). První jsem měl podezření na to, že když jsem měl přesměrování nastaveno úplně na začátku .httaccess, tak se to nějak mohlo bít s nastavení w3cachce pluginu, ale ani po přesunutí přesměrování přímo přes BEGIN wordpress se situace nezlepšila. Tím by pak možná odpadal i problém s pluginy, minimálně jsem je zkoušel všechny disablnout a zase enablnout, jestli si to nepropíše třeba nějak jinak nastavení na https. Ale opravdu nevím…

Aktuální .htaccess s tím, že je stále first time to byte stejně v háji…

Pak mě ještě napadá, pokud máte s tímto zkušenost, zkusit promazat něco z databáze, jelikož na této instalačce jela předtím 5 let jiná free šablona, která byla mimochodem také velmi pomalá, ale dával jsem to za vinu velmi neaktuální šabloně, neaktuálnímu PHP atd.

Nenapadlo by Vás nějaké další řešení, jak si v tomto případě pomoci. Dostal jsem od podpory Wedosu tip na tento článek – https://help.wedos.cz/navody/webhosting/optimalizace-wp-1-volba-url-a-presmerovani/ – který mi ale přijde v mém případě úplně zbytečný, jelikož přesměrovávám přímo na palava-apartman.cz.

Problém je palčivý i v tom případě, že sám vím, že pokud bych chtěl hledat nějaký apartmán, nebo něco, tak takhle „pomalé“ načítání webových stránek by mě značně rozhodilo. Nebo spíš takový ten first response time od webovky. Pak už jen mám jediný nápad a to zkusit nějaký jiný webhosting, protože mi přijde, že déle než samotnou tvorbu webovky řeším její optimalizaci/rychlost 😀 :).

Děkuji mnohokrát za rady/tipy.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
LB285258 Vybral nejlepší odpověď 21. 4. 2021
0

Dobrý den,

dle Všeho testu tam tedy trvá 186 ms, než se přesměruje na https. Ale dále je zde požadavek na https, který trvá kolem 7 sekund. Já jsem na návod koukal, ale nevidím zde nic, co by mi pomohlo ve vyřešení problému. Je zde jen návod, jak omezit počet přesměrování typu http > doména s https a www.

Neřeší to reponse time serveru.

Děkuji moc.

Radim Kříž

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 18. 4. 2021
Prohlížíte 1 ze 5 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.