Wedos maily + office365 pod jednou doménou

Vyřešeno2.33K zhlédnutíDNS
0

Dobrý den,

Chystám se nastavit do O365 administrace doménu, jejíž správu včetně hostingu máme u vás. Chci využívat 4 licence M365 Business standard, jejichž součástí je i Exchange online. Obávám se však, že pokud nastavím NS záznamy na microsoft, nebudeme mít možnost využít ostatní mailové adresy pod touto doménou. Respektive, máme cca 10 uživatelů, z toho 4 chtějí využívat M365 licence včetně mailů a zbytek bude využívat wedos mail hostingu. Je toto vůbec možné? Raději se chci poradit s expertem, než NS záznamy nastavím.

Moc děkuji a přeji příjemný den.

S pozdravem.

Tomáš

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
TP275176 publikoval nový komentář 2. 12. 2021
0
46.16K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

to bude problematické.

U domény je doporučeno nastavit jen jednu sadu MX záznamů. Vyberte si tedy, zda mailserver má být u nás na webhostingu nebo ve službě Office 365. Nastavení je platné pro celou doménu, tedy jej bohužel nelze žádným způsobem rozdělit pro některé schránky tak, a pro ostatní jinak.

Napadá mne řešení ve formě přeposílání – zřiďte uživatelům schránky také na Office365 a kdo bude chtít využívat služby tam, přeposílejte je od nás. Nebo může být možné využívat Office365 jen jako mailového klienta, který se bude spojovat na server u nás.

Pokud se jedná o jiné domény, tak samozřejmě lze některé nasměrovat k nám a některé jinam.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 8. 6. 2020
Prohlížíte 1 ze 2 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.