Řešení zdražení služeb

Vyřešeno1.68K zhlédnutíWMS#wms Cena zdražení
0

Dobrý den,

potřeboval bych se pobavit s někým normálním a nechat si poradit. Mám u Vás 14 hostingů a asi 30 domén. Všechno na WordPressu. Většina hostingů je už několik let v režimu rozpracování, protože jednotlivé projekty jsou poměrně složité a navazují na věci z offline světa a často i na řadu dalších jiných projektů. Prostě čekají, až na ně přijde řada. Po výrazném zdražení NoLimit mám na výběr buď migraci k jinému poskytovateli hostingu nebo nechat hostingy zaniknout, až vyprší jejich expirace a počkat, až na ně přijde čas a pak zvážit, u koho je obnovit. Teď jsem zjistil, že máte i něco, čemu říkáte WMS a jestli jsem to správně pochopil, tak tam bych si mohl udělat xx vlastních hostingů, aniž bych byl expert na linux a databáze. Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte, protože tohle je klíčová věc. A nyní ta nejdůležitější otázka. Nějak jsem nepobral ty ceny všech částí a doplňkových služeb WMS a nevím, co vlastně budu všechno k tomu potřebovat, takže pro mě je hlavní vědět, od kolika NoLimit hostingů se i cenově vyplatí přechod na WMS. Taková hranice musí logicky existovat.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 18. 5. 2022
0
91.90K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Pokud máte na doméně nastavené aliasy, objeví se v nabídce domén instalátoru:

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 18. 5. 2022
0

Děkuji, to vypadá jako rozumný postup. Promyslím si to. První hosting mi expiruje někdy koncem března, takže na to mám chvíli čas. Jen se ještě zeptám, kde přesně v menu hostingu najdu tu možnost separátní instalace druhého wordpressu na jiné doméně, protože to jsem zatím nikde nenašel.

Děkuji a přeji pěkný den

JT

Role: Zákazník
MB313456 Edited answer 12. 2. 2022
0
91.90K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Jediný rozdíl mezi aliasem a samostatným hostingem je ten, že alias používá výkon daného webhostingu.

Pokud na jednom hostingu NoLimit máte jednu doménu, má všech 25 procesů pro sebe (v rámci možností sdíleného hostingu). Pokud na něm máte domény čtyři, musejí se weby o těch 25 procesů podělit. Jinak ale každá doména může fungovat nezávisle na ostatních. Výjimkou je u aliasů e-mail – schránky jsou sdílené.

WMS můžete koupit na měsíc nebo na rok a v obou případech máte možnost do 7 dnů odstoupit, pokud služba nesplní Vaše očekávání.

Co se konkurence týče, tam Vám poradit nedokážu, protože nevím, jak výkonných těch 10 hostingů je. Elementor je celkem náročný plugin, takže si netroufám říct, že by jich tolik webhosting NoLimit zvládnul – vždy záleží na konkrétním webu. Můžete to ale vyzkoušet – prvních 7 dní nově zřízených služeb Webhosting, WMS a rozšíření Extra máte na vyzkoušení, a pokud službu či rozšíření zrušíte, vrátíme Vám peníze.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Odpověděl na otázku 12. 2. 2022
0

Děkuji za rychlou reakci, ale dost jste mě zmátl. Webhosting v mém pojetí je samostatný WordPress na samostatné doméně, a to bez matoucích nepořádků v URL. To je podle mě dost podstatný rozdíl, oproti nějakým aliasům nebo subdoménám na 1 NoLimitu, viďte? Asi na jednom NoLimitu nelze udělat 2 multihostingy tak, aby URL každého vypadaly třeba takto: www.domena1.cz/eshop a www.domena2.cz/eshop + totéž u položek „o nás“, „reference“ apod., že? Ty URL budou v adresním řádku nějakým způsobem poznamenané tím hlavním hostingem, resp. kořenovou doménou nebo jak se to správně označuje. Jestli to jde takhle, tak super a nějak se s tím pokusím poprat. Co se týká nároků jednotlivých hostingů, tak denně max 100-200 UIP, Elementor a plugin Simpleshopu, žádné šílenosti. Většinou to jsou stránky na propagaci nějakých kurzů nebo e-booků. Zvládne mi ten jeden WMS 15 hostingů? Je tam i instalátor WordPressu nebo se s tím budu muset mořit ručně? Možná bych měl zaplatit jeden měsíc, což je cca 500-1000 Kč a vyzkoušet to, ale ten cenový rozsah od 530 Kč do více než 1000 Kč za 1 měsíc je dost velký a nevím, jaké to může mít důsledky. Už jsem se díval na konkurenci a ta mi nabízí za cca 2000 za rok (!) 10 hostingů. Pokud to nemyslí jako subdomény, ale jako samostatné hostingy, je ten rozdíl tak významný, že v podstatě nemám na výběr a budu muset migrovat tam. Má smysl se pouštět do experimentů s Vaším WMS za těchto podmínek?

Děkuji za odpověď

JT

Role: Zákazník
MB313456 Edited answer 12. 2. 2022
0
91.90K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

bohužel zde nezáleží jenom na počtu hostingů, ale také na jejich náročnosti.

Na běžném webhostingu můžete prostřednictvím aliasů provozovat až 4 různé weby. S navýšeným výkonem webhostingu NoLimit by neměl být provoz 4 WordPressů na jednom hostingu být problém, zejména pokud nepoužíváte výkonově náročné pluginy. Jde-li o obzvláště nenáročné projekty, může jich na webhostingu být i více – s příplatkovou službou Neomezený počet aliasů.

Pokud webhosting přestane stačit (je výrazně zpomalený, objevují se Chyby 503 svědčící o vyčerpání procesů), můžete výkon ještě navýšit rozšířením Extra. Rozšíření můžete aktivovat na 7 dní zdarma – pokud jej do té doby zrušíte, zruší se i příplatková faktura.

Pokud i to přestane stačit, nabízí se WMS. Jak jste psal, je to vlastně samostatný server s rozhraním webhostingu. Zde můžete začít na minimální konfiguraci, a když ta přestane stačit, navýšit prostor na disku nebo CPU/RAM. Snižovat variantu WMS nelze, ale do 7 dní od zřízení služby ji můžete vypovědět.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Odpověděl na otázku 12. 2. 2022